10 december 2019

HoHoHo snow to go

Oliebol en vuurpijl
Ja ja het gaat hard, voor je het weet is het jaar weer voorbij. De meeste hebben de bollen al binnen of althans het beslag voor de bollen. Lekker hoor weer hemels genieten van een vette bol met poedersuiker. Nu zou je kunnen zeggen dat je als oliebollen/vuurwerk liefhebber het land niet verlaat rond de laatste 31ste. Want hoe traditioneel is ons landje daar wel niet in. Toch zijn er vele landgenoten die zich daar echt niets van aantrekken en er lekker een weekje tussenuit gaan. Desnoods oliebollen en vuurpijlen mee in de rugzak, maar erop uit, dat zéker! ‘K geef je geen ongelijk.

Wat een gemak
Ik zie het al voor me, heerlijk de bergen in voor een flinke ski afdaling of een wandeling. In mijn geval ga ik zéker voor de ski afdaling. Heb vorig jaar nieuwe skischoenen aangeschaft die ik niet nog een jaar kan laten wachten. Trouwens die skischoenen zijn natuurlijk wel even onderhanden genomen in onze werkplaats. Op maatgemaakte zooltjes erin, schoenen verwarmt en tong wat uitgebogen. Nu hebben ze de perfecte pasvorm en heb ik absoluut geen last van mijn voeten, enkels en scheenbenen, eigenlijk merk ik ze niet meer op tijdens het dragen. Ik moet nog wel even een paar weekjes wachten want oliebollen en vuurpijlen doe ik eerst in eigen land.

Kleine aanpassing, groot plezier
Ditzelfde kunnen we natuurlijk ook met jou ski-, snowboard of wandelschoenen doen. Het afgeknepen gevoel in je voorvoet omdat de druk in de schoen niet goed is, is in de meeste gevallen op te lossen. En een lange wandeling door de bossen of langs het strand en halverwege die ondragelijke hielpijn of kramp in je voet is ook niet nodig. Eigenlijk willen we iedereen weer naar waarde laten genieten van de buiten- en binnensporten. Of je nou in- of outdoor aan het sporten of wandelen bent. Wij kijken naar een gepaste oplossing voor in je schoenen zodat je niet eerder hoeft op te geven dan een ander. Dat is toch heel aantrekkelijk!

Ski- oder Braceverleih
O ja, ook wel grappig, wat we hier in Nederland gewoon doen, is het verhuren van kniebraces of noem het skibraces om het weekje skiën en of wandelen stabieler in op je schoenen te staan. Wij noemen dat in de winter gewoon ook een Brace-Verleih. Meestal kan je na een gescheurde kruisband of een meniscus probleem na enige maanden training weer goed uit de voeten. Alleen bij ongelijke ondergrond wat opletten bij het lopen maar verder gaat het vaak goed. En als het goed gaat wil je ook weer sporten op de ‘ouderwetse’ manier, een beetje ondersteuning geeft je dan iets meer zekerheid. In zo’n geval kan je bij ons dus deze kniebrace huren. Je hoeft niet in de rij te staan, je maakt gewoon een afspraak voor het aanmeten en de dag dat je hem nodig hebt ligt de brace gereserveerd.

Skiduim
Laat ik ook de skiduim (overrekking van de gewrichtsbandjes) niet vergeten. Dit kan een heel lastig probleem zijn wat je erg onzeker maakt. Een klein duimbrace’je kan je helpen de ski- langlauf- of walkingstokken beter vast te houden. Dit geeft een grote zekerheid en meer sportplezier. De skiduim komt ook voor bij andere sporten zoals bijvoorbeeld volleybal maar het blijft een skiduim heten.

Oliebollen momentje In mijn laatste blog van het jaar mag ik iedereen vast een heel goed en gezond 2020 wensen, met veel prachtige wandelingen en sportmomenten. En voor veel meer prettige ondersteuning kijk je gewoon even op onze website www.verhage-orthopedie.nl Ook daar kan je me volgen via mijn blog. Bellen voor meer informatie mag natuurlijk ook altijd.