• Home
  • Blog
  • De gevolgen van voetklachten
03 december 2018

De gevolgen van voetklachten

Regelmatig pijn aan je knie, heup of rug? De kans is groot dat de oorsprong ligt in je voeten. Bijvoorbeeld door een verkeerd ontwikkeld looppatroon, hielspoor of een verkeerde stand van je voet. Lees hier hoe dat werkt en hoe je je klachten bij de bron aan kan pakken.

Een slecht looppatroon
Een looppatroon ontwikkel je door de jaren heen. Soms ontwikkel je dit op een onjuiste manier zonder dat je er erg in hebt. Dit kan komen door verkeerde schoenen, een verkeerde afwikkeling van je voeten, maar ook door een verkeerde houding die ontstaat doordat er ergens in je lichaam een pijntje zit. Misschien heb je voorvoet klachten door veel lopen op hoge hakken, knellende skischoenen of sportschoenen met te weinig demping.

Aangeboren afwijkingen
Het kan natuurlijk ook dat klachten zijn ontstaan door aangeboren ‘afwijkingen’ of problemen door overbelasting. Doorgezakte voorvoeten, voeten die naar binnen of juist naar buiten wegzakken, kunnen veel problemen geven bij het lopen. Ook kunnen hier klachten door ontstaan aan de knieën, heupen of rug. Een ander pijnlijk probleem is een hielspoor. Dit is een irritatie of ontsteking van het peesblad onder de voet. Dit geeft veel pijnklachten: zoals stekende pijn in de hiel, een pijnlijk trekkerig gevoel onder de voet en ’s ochtends als je je eerste been buiten het bed zet een gevoel dat je pees onder je voet te kort is. Hier wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf ;).

Hoe kom je er vanaf?
Op maat gemaakte inlegzolen die een ontlastende of ondersteunende werking hebben kunnen een goede oplossing bieden. Belangrijk is dat er gekeken wordt naar het hele beeld van de klacht. Het hoe, wat en waarom! Maatnemen is luisteren, kijken en filosoferen. Het is belangrijk dat wanneer podozooltjes, podo-orthopedische zooltjes of steunzolen maatgenomen worden dit principe wordt gehanteerd. Pas dan komen wij tot een goed beeld om zolen te maken die bij je passen. Of het nou voor in je pumps, klompen, nette Brooks, ski- of sportschoen is; Voor vrijwel elke schoen hebben wij een oplossing.