Ons 5 stappenplan


Ons 5 stappenplan


Intake

Met of zonder doorverwijzing van huisarts of specialist kun je bij ons terecht voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek nemen we je klachten onder de loep, daarna maken we een plan van aanpak.

Analyse

In de analysefase doen we verschillende onderzoeken. We bekijken bijvoorbeeld of er een patroon in je klacht zit en of er een standsafwijking in je lichaam is. Tevens bepalen we hoe deze mogelijke standsafwijking de rest van je lichaam beïnvloedt. Onderzoeken die we doen zijn bijvoorbeeld: de functieovername-analyse en de gangbeeldanalyse. Met een gangbeeldanalyse krijgen we inzicht in hoe spieren en gewrichten samenwerken bij het lopen en hoe deze samenwerking van invloed is op het lopen. Tijdens de functieovername-analyse bepalen we onder andere in hoeverre andere delen van je lichaam de klacht compenseren.

Diagnose

Een juiste diagnose is natuurlijk belangrijk om je goed te kunnen behandelen. De diagnose die wij stellen is gebaseerd op wat er in de eerdere stappen is bekeken, besproken en onderzocht. We leggen je in begrijpelijke taal uit er met je aan de hand is.

Advies

Nu we weten wat je hebt, gaan we op zoek naar een oplossing. We stellen daarom een behandeladvies op. Kunnen wij je het beste doorverwijzen naar de huisarts, specialist of fysiotherapeut? Of helpen wij je het beste door een van de orthopedische hulpmiddelen uit ons ruime assortiment? Wij adviseren alleen datgene dat bij jou past.

Behandeling

Blijkt dat je het beste geholpen bent met een hulpmiddel dan meten wij deze aan. Wij hebben alle specialismes in huis; of je nou een sportzooltje, een korset, orthese of prothese nodig hebt. In veel gevallen kunnen wij je dit hulpmiddel direct aanmeten uit ons eigen assortiment. Mocht je maatwerk nodig hebben dan doen wij er alles aan om je zo snel mogelijk te voorzien van je persoonlijke hulpmiddel. Bij levering van het hulpmiddel geven we je informatie over het onderhoud, en vanzelfsprekend is ruimte om al je vragen te stellen. We zien je graag terug om te bespreken hoe het gaat en of het hulpmiddel aan je verwachtingen voldoet.