• Ontzorgen

 • Meerdere locaties

 • Korte lijnen

 • Maatwerk & Confectie

Specialisten


De 5 stappen van Verhage Orthopedie

Intake

Analyse

Diagnose

Advies

Behandeling


Waarom Verhage Orthopedie?
Als verlengstuk van de specialist nemen wij zorg uit handen. Wij kijken naar het medisch probleem en de oorsprong hiervan. We schatten in welke verbeteringen te bereiken zijn met een voorziening en welke waarde dit toevoegt aan het leven van de patiënt.
Natuurlijk bespreken we alle opties en alle voors en tegens uitgebreid met de patiënt. Zo kan de patiënt een goede en gefundeerde keuze maken. Hierdoor neemt ook de motivatie toe om de voorziening op de juiste manier te dragen.

Weten, meten, maken
 • Weten: we hebben de kennis in huis om patiënten goed advies te geven.
 • Meten: we hebben de apparatuur in huis om alles goed in te meten.
 • Maken: we leveren op basis hiervan een hulpmiddel dat de patiënt precies past.
Samenwerking

Verhage Orthopedie werkt nauw samen met orthopedisch chirurgen, fysiotherapeuten, revalidatie- en sportartsen. Zo houdt Verhage Orthopedie spreekuur in het Gelreziekenhuis in Apeldoorn, Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal, Scheper Ziekenhuis in Emmen en Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen. Maar ook in: Amsterdam, Almere, Dronten, Harderwijk en Lelystad. Deze bundeling van kennis en het directe overleg met medisch specialisten werkt prettig en efficiënt. Deze hechte samenwerking leidt tot tevreden patiënten.

Wij informeren onze cliënten altijd vooraf over de vergoeding. Wij willen patiënt en cliënten die naar ons zijn verwezen, zoveel mogelijk ontzorgen. Daar hoort bij dat we zorgen voor de financiële afhandeling.

Hulpmiddel snel klaar

Een confectiehulpmiddel uit het standaardassortiment is meestal direct leverbaar, een semi-confectiehulpmiddel binnen een week. Een orthopedisch hulpmiddel op maat maken we meestal binnen twee tot zes weken.

Waar vind je ons?

We hebben vestigingen in Soest en Apeldoorn en houden spreekuur in

 • Harderwijk
 • Dronten
 • Lelystad
 • Amsterdam
 • Hoogeveen
 • Stadskanaal
 • Emmen

In onze vestiging in Apeldoorn (in het gebouw van FSG Health) werken wij aan een loop- en fietsanalysespreekuur voor sporters. We werken hiervoor samen met de fysiotherapeuten van Houwer & Ruijs, ook gevestigd in het gebouw van FSG Health

De kracht van Verhage Orthopedie
Bij Verhage Orthopedie werken twaalf medewerkers. Onder hen orthopedisch technologen en orthopedisch technici. Eigenaren en oprichters Rinus en Hedwig Verhage kiezen bewust voor een kleinschalige opzet. Met korte lijnen en persoonlijk contact. De wachttijd is kort, de productietijd snel.
Verhage Orthopedie staat voor empathisch, open en betrokken. We zijn geïnteresseerd in de problematiek van de patiënt, we kijken altijd naar nieuwe uitdagingen.

Leveringsprogramma
Wij leveren confectie én maatwerk.Proefperiode
We laten de patiënt waar mogelijk een aantal modellen zien. Alleen ‘zien’ is niet altijd voldoende, soms moet de patiënt ook voelen en ervaren hoe het hulpmiddel zit en werkt. De patiënt krijgt dan het product voor een aantal dagen op proef mee. Bij een kniebrace is een paar dagen vaak niet voldoende, de proefperiode kunnen we dan uitbreiden tot enkele weken.
Aan de proefperiode zitten geen verplichtingen. Na de proefperiode komt de patiënt bij ons terug en besluiten we samen of het product definitief geleverd gaat worden.

Verwijzing
Voor verwijzingen geldt het volgende:

 • De medisch specialist doet altijd de eerste verwijzing. Dit geldt niet voor steunzolen: deze worden uit de aanvullende verzekering vergoed.

 • Als het een herhaling van een voorziening betreft, kan in sommige gevallen de huisarts verwijzen. De huisarts kan níet verwijzen als de patiënt net is overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Als de voorziening van de patiënt al wat ouder is – bijvoorbeeld drie jaar – accepteert de zorgverzekeraar ook niet altijd dat de huisarts voorschrijft.

 • We kunnen patiënten uitleg geven over de verwijzing en vergoeding. Bijvoorbeeld of ze voor hun verwijzing de medisch specialist of huisarts moeten benaderen. Soms raden we patiënten aan zelf informatie in te winnen bij de zorgverzekeraar.

 • Ook zonder verwijzing kunnen patiënten bij ons terecht voor advies, diagnose en behandelplan.

Financiële afhandeling

In veel gevallen betaalt de zorgverzekeraar het hulpmiddel. Wij zorgen dan voor de financiële afhandeling met de zorgverzekeraar. Patiënten hoeven geen ingewikkelde formulieren in te vullen.
Ons intakegesprek is gratis en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek kunnen we meestal inschatten of de verzekeraar van de patiënt het hulpmiddel geheel of gedeeltelijk vergoedt.

Vergoedingen

 • Wat kunnen wij wel indienen bij de zorgverzekeraars: braces-ortheses die worden voorgeschreven voor langere periode (dus niet tijdelijk zijn).
 • Wat kunnen wij niet indienen bij de zorgverzekeraars: braces-ortheses die op sport gericht zijn of tijdelijk zijn.
 • Wat wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering: inlays en steunzolen.
 • Wat valt onder de DBC/DOT-regeling of komen voor eigen rekening patiënt: braces-ortheses die voor een tijdelijke periode dienen.

Kwaliteit
Verhage Orthopedie is SEMH-gecertificeerd. De SEMH is de landelijke kwaliteitsstichting voor zorgleveranciers van medische hulpmiddelen. Alleen instrumentmakers die producten van hoogwaardige kwaliteit leveren, mogen het kwaliteitslogo van de SEMH aan hun werk koppelen. De SEMH zegt daar zelf over: vanaf het moment van de maatvoering, het vervaardigen van het product tot aan de ‘finishing touch’ bij het passen ben je als patiënt bij een SEMH-gecertificeerd orthopedisch bedrijf in goede handen.


Vragen of overleg
Voor Soest en de vestigingen in Midden- en West-Nederland:
verhage telicoon 035-5885220
verhage telicoon Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor Apeldoorn en de vestigingen in Noord-Nederland:
Voor Soest en de vestigingen in Midden- en West-Nederland:
verhage telicoon 055-7200815
verhage telicoon Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.