• Home
  • Blog
  • Artrose; knieklachten door slijtage
19 februari 2019

Artrose; knieklachten door slijtage

Ik wil toch nog even terugkomen op mijn vorige blog. Ik heb het daarin gehad over de sportende en actieve klacht. Maar naar mijn idee te weinig over de problemen die ontstaan bij slijtage van de knie. Dus ik neem deze maand de knie nog even onder de ‘loep’.

Wat is artrose?
Artrose is een vervelend probleem wat vaak bij ouderen maar ook zéker bij iets jongeren voor kan komen. Als je praat over artrose (slijtage) van de knie, heb je het over de aanmaak van kraakbeen. Dit wordt minder waardoor er een mindere buffer is tussen de botten. Ook de gel-achtige vloeistof die de botten soepel laat draaien is hierbij afgenomen. Dus wat er dan gebeurt, is dat de botten over elkaar gaan schuren. En dat is wat een vervelende pijn geeft.

Wat kan je eraan doen?
Je kan je voorstellen dat als dit bijvoorbeeld aan de binnenkant van je knie is, er een uitstraling van pijn is naar je onderbeen en kuit. Gelukkig is er wel wat aan te doen! Door met zooltjes de stand van het onderbeen te veranderen kunnen we veel van deze klachten onder controle krijgen.

Extra steun en stevigheid!
Heb je al wat last van slijtage van je knie en ben je dan ook nog een actieve of zeer bezige bij die zo af en toe lekker sport of een wandeling maakt? Dan kan je dit nog ondersteunen met een lichte of wat zwaardere kniebrace (zie je niks van onder een lange broek ). Ben je wat ouder maar is ondersteuning van zooltjes en eventueel een rollator niet voldoende? Dan kan een kniebrace je nét die extra steun en stevigheid geven. Zo’n brace hoeft echt niet zwaar of lastig te zijn, natuurlijk kijken we wat bij je past.
Het maakt dus niet uit wie, wat, waar of welke leeftijd! We zoeken samen naar de beste oplossing met het optimale leef genot.